Honda Motorsports – от MotoGP до Moto3 през 2013 г.

Honda Motorsports – от MotoGP до Moto3 през 2013 г.

Honda Motor Co., Ltd. обяви ключовите фигури за програмите си в мотоспорта за 2013 г., заедно със стратегията и инициативите за популяризиране на моторните спортове. Това стана по време на представянето на програмата на HRC за 2013 в Токио.

Още от основаването си като компания, Honda винаги се е обръщала към моторните спортове на най-високо ниво в света. С комбинирането на мотоциклетните и автомобилните състезания, Honda сега се състезава в повече от 100 различни надпревари по света. Духът на предизвикателството символизира присъствието на Honda Motorsportsвъв всеки регион на света в различни състезателни дисциплини. Honda ще продължи да участва и ще засили дейността в моторните спортове в глобален мащаб, като така ще отговори на очакванията на многобройните си клиенти по цял свят.

В мотоциклетния спорт, участието във висшия клас MotoGP от световния шампионат на ФИМ, заводския тим на Honda – Repsol Honda ще има двама пилоти – Дани Педроса и Марк Маркес – световен шампион в клас Moto2. С машината си RC213V за тази година Honda се цели в трите световни титли – за пилоти, тимове и конструктори. Освен това Honda участва с три сателитни отбора и четирима пилоти. Двата сателитни отбора са GO & FUN Honda Gresini и LCR Honda MotoGP с пилотите – съответно  Алваро аутиста и Щефан Брадъл. Освен това Honda ще продължи да подкрепя Хироши Аояма от Avintia Blusens, който участва в категорията CRT.

В клас Moto2 от 2010 г. Honda участва активно като официален доставчик на двигатели, които са базирани на серийните от CBR600RR. Сега Honda остава доставчик на шампионата за още три години – до 2015-а включително.С цел активизирането на мотоциклетните състезания в региона на Азия, Honda ще подкрепи и IDEMITSU HondaTeamAsia – нов отбор в клас Moto2 през този сезон. Мениджър на екипа ще бъде Тадаюки Окада, а пилот на тима ще бъде Юки Такахаши. Това е четвъртият му сезон в Moto2.

В клас Moto3, Honda ще окаже подкрепа на Хиюга Ватанабе, който спечели подиум през миналата година – 3-и и стана 10-и в клас Moto3 на испанските серии CEV Spanish Road Racing Championship. Достатъчно е да споменем, че от тази надпревара са тръгнали Дани Педроса и Марк Маркес, които сега са във висшия клас.

Сходни публикации

title="Маркес – най-бърз в първия тестов ден в Тексас"
Маркес – най-бърз в първия тестов ден в Тексас
MotoGP: Педроса най-бърз на първите тестове на Сепанг
Представиха новия тим Repsol Honda
Хонда заплашиха да напуснат MotoGP
MotoGP: Стонър се върна на върха


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*