BMW слага на i3 двигател от мотоциклет

BMW слага на i3 двигател от мотоциклет

BMW ще предложи на бъдещите клиенти на електрическия модел i3 допълнителна опция – поставяне на 2-цилиндров двигател от мотоциклет. С негова помощ пробегът на машината с едно зареждане, който сега е 140 км, ще бъде увеличен до 400 км.

Това съобщи ръководителят на отдела за изследвания и разработки в баварския концерн Херберт Дис пред изданието Automotive News. Той не каза каква е стойността на предлаганата опция, но разкри, че бензиновият мотор, който ще отговаря изцяло за зареждането на комплекта литиево-йонни батерии, ще се поставя в багажника на i3. По същата схема – двигател с вътрешно горене, зареждащ акумулаторите, работи и Opel Amрera, съобщана automedia.bg.

„Тази версия е предназначена за собствениците на i3, които предприемат пътувания на по-големи разстояния през уикенда. Тези, които ще използват автомобила, за всекидневно пътуване в града, няма да се нуждаят от нея, тъй като там разстоянията са малки и бензиновият мотор почти няма да се включва”, обясни Дис.

Още през октомври миналата година главният инженер на BMW Ули Кранц обяви, че има възможност за поставяне на бензинов мотор на i3. Тогава се предполагаше, че моделът ще получи 3-цилиндров агрегат с мощност 75 к.с.

И двете версии на машината трябва да се появят на пазара през октомври тази година.

Сходни публикации

title="Започна производството на BMW R nineT"
Започна производството на BMW R nineT
2013 BMW F800GS Adventure
Diva e италиански поглед върху нейкид боксера на BMW
90 години мотоциклети BMW – видео
Официално: Юбилейният мотор BMW R 1200 NineT (+видео)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*