BMW предвижда ръст в продажбата на мотоциклети

BMW предвижда ръст в продажбата на мотоциклети

BMW разчита, че ще има ръст в продажбите на мотоциклети и естествено от баварската марка в оставащите месеци от тази и през следващата година.

Германският производител обяви намеренията си за увеличение на продажбите през 2013 г., въпреки намаляването им през 2012-а.

Миналата година компанията е продала 104 286 мотоциклета и това е рекорд. Във второто тримчесечия на тази година обаче, печалбата на BMW Motorrad е спаднала с 8,9% – до 410 милиона евро. Обемът на продажбите в този период е намалял с 4,2% – до 37 409 броя. Анализаторите смятат, че причина за тази слаба година за BMW е голямата зависимост на компанията от продажбите на европейския пазар. Той от своя страна става все по-малко привлекателен и се свива и баварците би трябвало да се преориентират към Азия и Южна Америка.

В сегашната си моделна линия BMW няма какво да предложат, тъй като на пазарите с голям ръст като китайския, индийския и бразилския, се търсят модели с малка кубатура, които баварците нямат. Шефовете на компанията запазват своя оптимизъм, но конкретни си предложения за своята стратегия засега те не оповестяват.

Сходни публикации

title="Бъди мото мачо, но хитро"
Бъди мото мачо, но хитро
Кой с какво на мотосалон София 2015
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*