Международният офроуд маратон Breslau Balkan 2012 стартира в Русе

Международният офроуд маратон Breslau Balkan 2012 стартира в Русе

На 22 септември в Русе ще бъде даден стартът на второто издание на Breslau Balkan Rallye (Бреслау Балкан Рали), българската версия на най‐грандиозното и най‐старото офроуд състезание в Европа.

Традиционно, Breslau се провежда 19 години поред на територията на Полша и Германия в края на месец юни, привличайки европейския и световен елит в офроуд спорта. На старта на състезанието застават над 250 машини от различни категории – мотоциклети, ATV – четириколки, автомобили и камиони, които се борят с екстремните трасета в продължение на цяла седмица. От 22 до 29 септември 2012, за втори път извън Полша и Германия, Breslau Balkan ще събере звездите на европейския офроуд. «Вината» за това, България да приеме надпревара от такъв ранг, е на офроуд ветерана Александър Ковачев, който от 2 години е съорганизатор на Breslau.

На старта в Русе ще застанат над 60 състезателни машини – мотоциклети, ATV и автомобили, разделени в класове “крос-кънтри” и “екстремен”. Докато при първите скоростта по черните пътища ще е най-важното, то при участниците в екстремната категория ще бъдат нужни специфични умения за преодоляване на изключително тежките трасета. Сред участниците се очакват някои от най-добрите пилоти на България и Европа. Така, на Breslau Balkan ще видим двукратния участник в рали “Дакар” Петър Ценков и неговия съотборник от Чили Раул Даниньо, зад волана на автомобили Opel Antara. В надпреварата ще участват още 5 български екипажа, които ще се изправят срещу многократни победители от “полския” Breslau”, както и екипажи от Франция, Холандия, Германия, Австрия, Италия, Швейцария и дори румънски отбор, ползващ се със заводската подкрепа на Dacia, с две подготвени машини Duster.

След официалния старт в Русе, керванът на Breslau Balkan ще се спусне на юг към Стара Планина и ще направи своя втори бивак на летището в Сливен. Оттам, ралито ще продължи към Черно море, където в продължение на три дни център на събитието ще бъде курортът Шкорпиловци. Последните етапи ще бъдат от морето до Шумен и около самия град, където ще бъде и официалната церемония по награждаването на 29 септември.

e Breslau Balkan се провежда с подкрепата на големи международни компании като Euro4x4Parts, Outback Import, Koni, Renault Trucks, Vision X и Total. Партньори за България са Toyota, Gladiator Offroad-Technik, Long Beach Resort, както и общините Русе, Сливен, Шумен и Долни Чифлик. Екипът на състезанието включва и десетки доброволци от офроуд клубовете на Русе, Шумен, Варна, Сливен и Добрич, които ще помагат неуморно за гладкото протичане на надпреварата.

Сходни публикации

title="Приморско ще е домакин на V-ти Национален оф-роуд събор от 6 до 9 септември"
Приморско ще е домакин на V-ти Национален оф-роуд събор от 6 до 9 септември
BMW обвинява Triumph в плагиатство при офроуд моторите
Ще имаме самостоятелен отбор на Рали Дакар 2012
Приморско ще е домакин на V-ти Национален оф-роуд събор от 6 до 9 септември
BMW обвинява Triumph в плагиатство при офроуд моторите
Ще имаме самостоятелен отбор на Рали Дакар 2012


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*