БМВ обмисля влизане в MotoGP

БМВ обмисля влизане в MotoGP

Германският производител БМВ обмисля заводското си участие в MotoGP, заяви президентът на BMW Motorrad Хендрик фон Кюнхайм пред официалния сайт на световния шампионат по мотоциклетизъм.

Компанията вече си сътрудничи с екипите на Forward Racing и Suter, които ще дебютират през новия сезон под правилата за CRT мотоциклетите.

“MotoGP е най-гледаният мотоциклетен спорт в света и се нарежда веднага след Формула 1 като еталон в моторните спортове. Ако вземем за пример някои отделни състезания, например “Херес” или “Асен” – дори Формула 1 не може да се похвали със старт, който да събере толкова много зрители,” коментира Фон Кюнхайм, чиято компания се е съсредоточила в Супербайка.

Според него новите правила за 1000-кубиковите мотори са привлекателни за БМВ. “MotoGP предлага много, много добра платформа да представиш себе си и трябва да помислим за нашето влизане в шампионата. Който се състезава и печели там, се превръща в еталон за спортните мотори. В момента нашият двигател доста добре приляга на новите правила в MotoGP. Но участието все още е скъпо и трябва да помислим над това”, допълни германецът.

Работата на БМВ с Forward Racing и Suter се приема като първа стъпка за евентуалното включване на марката в MotoGP. “Така правим крачка напред към шампионата, но за да разберем как работи и какъв е неговият потенциал”, обясни Фон Кюнхайм.

Източник: в-к Дневник

Сходни публикации

title="MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!"
MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!
Кой с какво на мотосалон София 2015
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Honda начело на първите MotoGP тестове


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*