Кръстовища на две нива и интелигентна система за управление на трафика в София от тази година

Кръстовища на две нива и интелигентна система за управление на трафика в София от тази година

Интелигентна система за управление ще бъде монтирана на 20 от най-натоварените кръстовища на столицата тази година. Предвижда се още да бъдат поставени нови информационни табла. Това каза заместник-кметът по транспорт и транспортни комуникации в Столична община Любомир Христов, предаде Агенция „Фокус”.

Г-н Христов обясни още, че е вече е започнала реализацията на изключително важни инфраструктурни обекти – кръстовищата на две нива. Тяхното завършване ще облекчи трафикът в района на кв. „Младост”.

Проектобюджетът за „Текущ ремонт и поддръжка” 2012 г. предвижда продължаване програмата за подмяна на ревизионни шахти и улични отоци, програмата за ремонтни дейности в подлезите, изграждане на джобове за контейнери за смет, ремонт на тротоари, извършване на ремонт на пътни настилки с акцент по вътрешно-квартални улици, даване на приоритет на иновационни технологии, възстановяване на съществуващи паважни настилки.

През тази година предстои и основен ремонт на мостовите съоръжения по бул. „Владимир Вазов” от моста „Чавдар” до „Ботевградско шосе”.

Продължава реализацията на програмата, свързана с изграждане на кръстовищата на две нива. Във финална фаза е проектирането на кръстовището на бул. „Акад. Иван Гешов” и ул. „Св. Георги Софийски”, като бюджетът за проектиране и строителство е 12 милиона лева.

„Другото важно кръстовище, чийто работен проект вече е готов, е кръстовището на бул. „Пейо Яворов” и бул. „Драган Цанков”, каза Христов. Очаква се да продължи работата по Транспортен възел „Лъвов мост”, реконструкция на кръстовище на ул. „Хенрих Ибсен” – ул. „Луи Айер”, реконструкция на кръстовище площад  „Велчова завера”, на кръстовище бул. „Вардар” и кръстовище бул. „Тодор Александров”, кръстовище бул. „Вардар” и бул. „Възкресение”.

Очаква се след завършването на тези проекти времето за преминаване през тези участъци да намалее с около 20 минути.

Реконструкцията на бул. „Братя Бъкстон” от бул. „Тодор Александров” до Околовръстен път София ще се осъществи през втората половина на годината.

За основни ремонти на улици и мостове, са предвидени 2,5 млн. лв., като ще бъдат ремонтирани 6 моста и съоръжения и 9 пешеходни моста.

През 2011 г. извършените дейности са били на обща стойност 28 милиона лева, колкото е и бил бюджетът миналата година. През изминалата година са премахнати старите пропаднали шахти, изградени са джобове за контейнери в 6 района за осигуряване безопасността на автомобилното движение.

В рамките на инвестиционната програма през 2011 г. са изпълнени 42 обекта: 17 реконструирани мостове, ремонт на 13 подлеза, велоалея в район „Младост” и други. „Като част от интегрирания подход, който имаме, е изграден изцяло пробив на бул. „Бяла черква” до бул. „Гоце Делчев”, ремонт на бул. „П.Ю.Тодоров”, допълни Любомир Христов. През 2011 г. е извършена реконструкция на бул. „Гоце Делчев” и ул. „Костенски проход”, основен ремонт на моста Чардар, пълна рехабилитация на пътя за депо Суходол, ремонт на мост по бул. „Драган Цанков” над ул. „Тинтява”. Инвестирани са над 4 милиона лева за разкриване, консервиране и експлоатиране на архитектурни разкопки.

Айде да видим дали ще го направят! Ако поне веднъж някой трезво мислещ човек ръководи нещата, може би няма да има недомислици, както всеки път. Нали знаете – надежадата умира последна!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*