Първият летящ мотоциклет в света

Първият летящ мотоциклет в света

Австралийският инженер Крис Малой е на път да осъществи мечтата на няколко поколения зрители на фантастични филми с идеята си за летящ мотоциклет. Малой вече има готов, напълно работещ прототип, който се казва Hoverbike.

За да направи летящия мотоциклет, австралиецът взима два четиритактови мотора с мощност по 80 киловата всеки. Към тях монтира обезопасени перки, които всъщност създават тягата. Авторът на проекта казва, че с тези агрегати Hoverbike може да лети доста високо.

Първият летящ мотоциклет в света 01

По думите му летящият мотоциклет достига височина до 3 000 метра, а максималната му скорост е 278 км/ч. Тъй като това обаче не е необходимо и е доста опасно, Малой смята да ограничи летящия мотоциклет.

Средната височина на Hoverbike ще е от един до пет метра, а максималната скорост ще е в рамките на 200 км/ч. Така на практика се получава динамика на нормален мотоциклет, но благодарение на летящите способности на Hoverbike, той ще може без проблем да се справя с задръстванията.

Първият летящ мотоциклет в света 02

На този етап е направено само едно изпитание, при което устройството е завързано с въжета за земята. Сега Малой смята да проведе и втори тест, който вече ще е пълноценен, а за по-голяма сигурност опитът ще е на голяма височина и пилотът ще е с парашут.

Ако и този тестът бъде успешен, Крис Малой възнамерява да пристъпи към серийно производство, като даже е определил и цената на летящия мотоциклет. Тя е $40 000, а предполагаемото производство, съобразено с потенциалните клиенти, е 1 000 екземпляра на година.

Сходни публикации

title="Pulsar! Bajaj Pulsar! - реклама в стил Джеймс Бонд"
Pulsar! Bajaj Pulsar! – реклама в стил Джеймс Бонд
Скутер vs. Nissan Skyline (ВИДЕО)
Мотоциклет със самолетен двигател
Yamaha R1 на лед
Феноменална реклама на Red Bull


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*