Безопасност за моториста – Въздушна втзглавница – сфера (видео)

Безопасност за моториста – Въздушна втзглавница – сфера (видео)

Мотоциклетната индустрия непрекъснато прави своите стъпки напред към развитието и осъвършенстването на безопасността на мотористите. След като видяхме рекламата на „Въздушна възглавница – сфера” сме сигурни, че Dainese и Alpinestars започват да имат своята конкуренция в сектора на мотоциклетната екипировка.

„Спасителният екип” е създаден от канадеца Режан Нерон. Основната идея на тази въздушна възглавница – сфера (чиято модна линия се доближава максимално да тази на избягал затворник) е, че се издува за 1/500 от секундата, за да омекоти падането на моториста при евентуална катастрофа.

На края на видеото още се казва, че „Ускореното човешко тяло акумулира кинетична енергия. Ако то спре внезапно, тази кинетична енергия може да бъде усвоена и разсеяна без да има поражения по тялото благодарение на надуваемата сфера”.

Чудим се колко ли вторнични инцидента (ако може така да се изразим) ще бъдат причинени, докато подскчаме в безопасност, търкаляйки се по пътя срещу насрещното движение, което моментално ще набие спирачки, за да предотрвати лошите последствия. Да не пропускаме факта, че с този огромен балон може да съборите от мотора спътник моторист без дори да имате контрол над ситуацията.

Какво е вашето мнение?

Сходни публикации

title=""Мото Ангели" помагат на децата във Варна (видео)"
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Шпагат върху скутери (и розов потник)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Harley-Davidson с модерен шоу рум в Лас Вегас (+видео)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*