Стоунър спечели титлата и заплаши да напусне MotoGP

Стоунър спечели титлата и заплаши да напусне MotoGP

Световният шампион в MotoGP Кейси Стоунър призна, че няма да му представлява интерес да се състезава при новите правила в кралския клас, които ще поущряват употребата на серийни мотоциклети. Шефовете на шампионата от Дорна насърчават частни отбори да модифицират серийни модели. В следствие на това се говори все повече и повече за ново бъдеще в кралския клас, в което ще бъдат пренебрегнати досегашните прототипи.

„Ако убием прототипите, то може да се насочим и към надпреварите с туристически автомобили. Няма да има разлика. Това ще убие желанието ми да се състезавам. Нямам интерес в това да се състезавам с обикновен мотор, който е с подобрено шаси и окачване. Прототипите са в кралския клас от години насам. Разходите не са малки, но трябва да се запази духа на надпреварата“, коментира Стоунър.

Сходни публикации

title="MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!"
MotoGP: Чудовищна битка в Аржентина! Валентино Роси с втора победа!
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!

  1. Донякъде е прав.За модифицирани серийни мотоциклети си има отделно състезание, а именно WSBK.А много от серийните мотоциклети на пазара имат вградени технологии точно от прототипите в MotoGP.И аз съм ЗА продължаването на тази традиция.Невъзможно е да не се правят промени, особено акоса повлияни от икономии в бюджетите и т.н.Но това да се прекрати употребата на прототипи в кралския клас е немислимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*