Най-голямата колекция на Ducati на търг догодина

Най-голямата колекция на Ducati на търг догодина

Осмото издание на Гран при на Монако за ретро машини (Grand Prix de Monaco Historique) ще бъде домакин на един от най-големите търгове за мотоциклети, провеждани досега.

По време на мероприятието, което стартира на 10 май 2012 година, ще бъде изложена и продадена най-голямата колекция от байкове на Ducati, която към момента е собственост на Карло Салталери, известен фен на марката и ценител на продукцията за последните 30 години. В миналото италианецът е бил тестов заводски пилот и състезател на компанията, а сега е дилър на новите модели.

Две от най-интересните предложения в аукциона са именитите спортни мотори от миналото Ducati 750SS 200 Miles Imola Racer от 1972 година, познат и като „зелената рамка“, и Ducati 888 SBK от „златната ера“ в състезателната история на марката в началото на 90-те години на миналия век.

Първият модел е доста почитан в мотоциклетните среди, тъй като негов двойник печели легендарната надпревара 200 мили на Имола през 1972 година, а продаваният сега екземпляр е бил резервен и на практика е неизползван. 888 SBK от своя страна разполага с уголемен до 888 куб.см.

Desmoquattro двигател, като машината носи редица успехи на италианската марка през 1990 година. Очаква се спечелената сума само от тези две машини да варира в интервала от 330 000 до 430 000 долара, като общо продадени ще бъдат приблизително 100 мотоциклета.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*