Световните шампиони в фриистайл надпревара за най-добър къстъм мотор

Световните шампиони в фриистайл надпревара за най-добър къстъм мотор

Имаме нов шампион в тазгодшното издание на фриистайл къстъм надпревара 2011 AMD Championships. На първо място, от Япония, се класира Кен Табата с неговият къстъм мотоциклет TAVAX2011V. Лари Хюгтън се качи на второ място със своя „Son of a Gun”, а трети се нареди Сатя Краус с мотора Bolide. В осопрваната битка тази година победител стана не толкова известен конструктор, но със сигурност 3,5 години са били достатъчни за Кен да завърши своето творение.

1-во място Freestyle, Световен шампион, Tavax Engineering (Япония)
1-во място Freestyle, Световен шампион, Tavax Engineering (Япония)
След три и половина години за създаването на този удивително изглеждащ къстъм байк, Кен Табата най-накрая получава славата и честа, която заслужава. Мотоциклетът TAVAX2011V се описва като „гепард, готов за атака”. Със страхотна динамика,машината изглежда привличаща дори в спряло състояние. Всички части са от алуминии като са ръчна изработка. Кен е обърнал огромно внимание и към най-малкия детайл. За тази си прецизност, конструктурът взе първото място.

2-во място Freestyle, Lamb Engineering (Великобритания)

2-во място Freestyle, Lamb Engineering (Великобритания)
На пръв поглед не оценихме достатъчно достойнствата на този мотоциклет, но щом разбрахме историята зад създаването му, той започна да изглежда все по-впчеатляващ. Създаден с много пот и скрап материали от приятели, Лари не е похарчил особено много за байка (около $9000), но той успял да създаде една от най-странно и въпреки всичко добре изглеждащи едноцилиндрови мотори в света. Със своите мотокрос гуми, изглежда мотоциклетът може реално да бъде каран. Двигателят- 1951 BSA, няма да повярвате, но е намерен в eBay…

3-во място Freestyle, Kraus Motor Co (САЩ)

2-во място Freestyle, Kraus Motor Co (САЩ)
„Нищо специално” биха казали някои. „Изглежда като сток байк”. Това е силата на Сатя Краус – нечовешкото внимание към всеки детайл, който може да влезе вмасово производство на секундата. Bolide е впечатляващ мотор и няма да се изненадаме, ако конструкторът започне работа в Harley-Davidson.  

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Голямото каране!
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*