2011 Aprilia SR Max 125 и 300

2011 Aprilia SR Max 125 и 300

От мотоциклетната компания Aprilia не могат да си представят, че скутерът SR Max може да бъде представен като едно просто двуколесно превозно средство без да поставят мадамата в официалното представяне. Е, въпреки всичко можете да хвърлите едно око на бонбонената мацка, яхнала новия скутер за 2011 година Aprilia SR Max. Скутерът е наличен в два варианта като може да изберете между 125 или 300 кубикова версия.

Новият макси скутер на Aprilia е проектиран за пътуване като той е първата стъпка на компанията в туристическия сегмент за скутери. Aprilia се е опитала да задържи баланса между традиционния си спортен стил и въпреки това да изведе на пазара един огромен елегантен модел. Цените на скутерите SR Max са 3,790 евро и 3,990 евро. Цветовете, които ще бъдат на разположение са черно и бяло (без момичето).

SR Max е новият скутер от Aprilia, с който компанията Piaggio Group навлиза в туристическия сегмент. Скутерът е наличен в две версии – 125 и 300 кубика като събира в себе си спортния дух на Aprilia и истинското удоволствие от карането.

Aprilia SR Max може да се похвали с прекрасно представяне на пътя, защото е скутер вдъхновен от състезателния свят и гарантира за максимално качество и удобство.

SR Max със сигурност се забелязва от пръв поглед. Със своя агресивен дизайн, скутерът се различава от масовите машини в градски условия.

Компактният, но лек нос придава динамика на скутера и засилва агресията на външния вид. Със своето тънко предно стъкло SR Max 125 cc и 300 създават усещането за енергично присъствие и изживяване. Със своите три цвята, това е макси скутер, който трудно ще объркате.

Двуцветната седалка е изработена от материали използвани при спортните модели и е много ергономична. Формата е с лумбална опора, която гарантира комфорт на моториста при всички условия. Дръжките за втория ездач са здрави и надеждни, така че дори и при по-голяма скорост, сигурността на спътника е гарантирана.

Независимо от кубатурата – 125 или 300 куб/см., Aprilia SR Max е удобен, както за ежедневно средство за придвижване, така и за дълъг път, благодарение на качествата на двигателя.

И двата варианта на SR Max са оборудвани с голямо окачване: хидравличен амортисьор и 35 мм. стандартна телескопична вилка; заден амортисьор с 3 степенна регулация. Всичко това е гаранция за оптимален баланс на превозното средство.

Техническите характеристики на двигателя са обещаващи. Едноцилиндров, четиритактвов двигател за 125 кубиковата версия, оборудван с електронен инжекцион, максимална мощност от 15 кн.с. при 9,250 обр/мин.Тези стойности са едни от върховите при спецификациите при скутерите и гарантират бързо и стабилно ускорение.

300 кубиковият модел на Aprilia SR Max е оборудван с едноцилиндров, четириклапанен двигател с водно охлаждане и електронен инжекцион. Размерът и ходът на буталото са 75 на 63 мм., а максималния въртящ момент достига 23 Nm при 6000 обр/мин. Резуклтататът е добро предаване на въртящия момент за агресивно ускорение.

Aprilia SR Max 125 и 300 са налични в две класически цветови схеми: Nero Aprilia и Bianco Glam.

 

Вижте официалните снимки на Aprilia SR Max!

Технически характеристики:

Двигател: един цилиндър, четиритактов, 4 клапана
Работен обем: 124 куб.см
Размер и ход на буталото: 57 мм – 48.6 мм / 75 мм – 63 мм
Горивна система: електронен инжекцион
Максимална мощност на коленовия вал: 15 кн.с. при 9,250 об/мин;  / 22кн.с. при 7,250 об/мин
Максимален въртящ момент: 12 Nm при 8,000 обр/мин; 23 Nm при 6,000 обр/мин
Сартер: електрически
Охлаждаща система: водна
Смазочна система: маслен картер
Съединител: автоматичен, сух центробежен съединител
Шаси: двойно подсилена рама със стомана
Предно окачване: 35 мм хидравлична телескопична вилка
Задно окачване: двоен хидравличен амортисьор с възможност за регулинане на три позиции
Предни спирачки: 260 мм диск, спирачни апарати Brembo
Задни спирачки: 240 мм диск, спирачни апарати Brembo
Предни гуми: Tubeless 120/70-15″
Задни гуми: Tubeless 140/60-14″
Височина на седалката: 815 мм
Капацитет на резервоара: 15.5 литра (включително и 2.8 литра резерва)
Емисии: Euro 3

Сходни публикации

title="Макси скутерът Aprilia SR Max"
Макси скутерът Aprilia SR Max
Ducati EXPO 2015 в България
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*