Мартин Чой с трета победа в европейския шампионат

Мартин Чой с трета победа в европейския шампионат

Българинът, който кара БМВ за Prima Build Racing Team, беше най-бърз в VI кръг в Риека (Хър). Той изпревари с почти 3 секунди класиралия се на второ място Михал Фила (Чех, БМВ). Трети завърши Андреас Меклау (Ав, Сузуки).

След оспорвана битка в първите метри, Чой успя да влезе първи в завой №2 и до финала не изпусна челната позиция. Фила и Меклау няколко пъти смениха местата си зад него, като накрая надделя чехът.

Чой беше №1 през целия уикенд. Освен в състезанието, той даде най-добро време и в квалификациите, и в неделните тренировки.

Чой, който е  лидер в генералното класиране след четири проведени (и едно отложено) състезания, постигна водещото време за обиколка – 1:29,4 мин. Местният идол Алдо Симонович, също с БМВ, е втори, с 1:29,6 мин, а зад него се нареждат Михал Фила (Чех, БМВ) с 1:30,2 и Андреас Меклау (Ав, Сузуки) – 1:30,9.

„Условията за каране бяха много тежки, заяви Чой след квалификацията. – Вятърът направо щеше да захлупи мотора в земята. На изкачването от обратната страна на пистата машината едва вървеше, за разлика от спирането за първи завой. Там пък вятърът ми беше в гръб и имах чувството, че ще излетя. За капак, имах проблеми и със спирачките”.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*