Мартин Чой за незаконните гонки

Мартин Чой за незаконните гонки

Най-известният ни състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой е носител на много международни награди и титли. Въпреки, че е професионалист той избягва високите скорости в градa, защото обстановката и настилката е коренно различна от тази на пистата.

„Много хора не знаят как да реагират в даден момент“

„Те всички излизат с тия нови мотори, дават газ, те са силни мотори, но като стане нещо – не знаят как да реагират. Не можеш да реагираш при дадена ситуация, както ще реагираш на писта. На пистата нямаш бордюри, нямаш дървета, нямаш стълбове и от тази гледна точка сме по-обезопасени. Докато самият асфалт не дава възможност на дадения пилот да реагира. Много от пилотите тук се шашкат, натискат рязко спирачката, моторът изчезва и после идват последствията – удар в кола, удар в стълб, дърво”, казва Чой.

Според него всеки любител ще се почувства по-удовлетворен, ако подкара мотоциклета си на писта дори за няколко часа. След края на сезона Чой и неговият екип ще организират специално обучение за непрофесионалисти. Целта е любителите на високите скорости да се научат да реагират по-добре в извънредни ситуации на пътя.

„Много е важно всеки един, който се качва на такъв мотор е да се качва с респект към него – винаги трябва да знаете, че те крият много голяма опасност”, предупреждава Чой.

Източник: BTVВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*