Троян приема световния и европейския шампионат по мотокрос през уикенда

Троян приема световния и европейския шампионат по мотокрос през уикенда

Близо 80 пилоти от 20 страни ще вземат участие този уикенд във втория кръг на световния шампионат по мотокрос в клас МХ3 и третия кръг на европейското първенство в клас ЕМХ85 в Троян. Двама от тези състезатели са българите Николай Куманов и Майкъл Иванов.

Първият кръг на МХ3 в Гърция се състоя само в един манш, в който Куманов завърши на осмото място с Ямаха и спечели първите си точки в световния шампионат.

„Дано този път времето бъде хубаво, защото в Гърция беше много лошо и успяхме да караме само един манш. Все пак се радвам, че успях да постигна хубав резултат и спечелих точки за генералното класиране. Призовавам хората да дойдат на трасето и да ни подкрепят, а на себе си пожелавам класиране в топ 5“, заяви Куманов.

В европейския шампионат надеждите на България са свързани с местния пилот на КТМ – Майкъл Иванов, който спечели осмо място и 25 точки в последното състезание в Румъния.

Останалите българи в надпреварата за европейския шампионат в Троян са Георги Георгиев, Ивелин Манев, Мирослав Цанков, Харли Горов, Николай Манов, докато в за световната купа ще стартират Георги Гочев, Тодор Тотев, Кристиян Ангелов, Кристиян Кръстев, Николай Йовчев и Теодор Тотев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*