Как НЕ трябва да товарим мотор

Как НЕ трябва да товарим мотор

Рано или късно на всеки моторист се налага да пренесе мотоциклета си от точка А до точка Б. Когато, моторът не е изправен, когато не е регистриран или друга причина, винаги опираме до нуждата от превоз. Веднъж обаче опитали от горчивия и най-вече скъп при неуспешно товарене на любимата ни машина, ще направим всичко възможно това никога да не се повтори.

Човешката сила и въжетата могат да завладеят всичко, но когато става дума за повдигане на 170 (а защо не и повече) килограмов мотор, вече си говорим за друга разбота.

Опитайте се да застанете в задната част на камион, докато е в движение и сами ще се убедите за какво иде реч. Най-доброто, което можем да направим е да укрепим мотоциклета с колани, които са достатъчно здрави и тествани, и със сигурност ще се справят с оказаното напрежение. Задължително е те да имат и куки, защото в противен случай, ще видите моторът си целият в драскотини и изпочупен, щом пристигне до точка Б.

За по-сигурно при пренасяне на мотор, използвайте камион (ако е възможно). Климатичните условия няма да му повлияят. Представете си, че завали една здрава градушка, докато пътувате с открито ремарке?

Тъй като на думи звучи лесно и може да не се отнесем толкова сериозно към въпроса, подготвили сме два видео материала, които безспорно показват как НЕ трябва да се товари мотоциклет и какви могат да бъдат пораженията, както за вас, така и за любимата ви машина!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*