FIM стяга маршалите на MotoGP

FIM стяга маршалите на MotoGP

Международната мотоциклетна организация /FIM/ ще проведе специално разглеждане на инцидента Стоунър – Роси, който се случи на Гран При Херес в неделя.

Ще се проведе изслушване, в което ще участва главния маршал на състезанието, тъй като една от страните, а именно австралийската, има претенции към маршалите. Те са по отношение на факта, че след инцидента маршалите са се втурнали да помагат на Роси, а на Стоунър известно време никой не е обърнал внимание.

Това много е възмутило Стоунър, особено като се има предвид факта, че виновният за произшествието е именно Роси. По време на седмата обиколка, след лоу сайд Роси падна и подсече Стоунър, след което успя да продължи състезанието и да завърши пети, а Стоунър бе принуден да се оттегли.
Марко Симочели бе другият състезател, който разкритикува действията на маршалите, тъй като също падна и не успя да получи помощ от тях.

В свое изявление FIM отбелязват, че независимо от окончателното решение по случая, то няма да повлияе на резултатите от състезанието. Изслушването ще се състои на 26 април в португалския Ещорил, по време на следващия кръг от MotoGP в Португалия.


  1. gadenh каза:

    Хех хайде хайде вярно че мн пъти сте пили кафе двамата с Роси, сигурно го познаваш много добре, но не върху симпатягата Стоунър се влачеха два мотора :), който от друга страна веднага се „втурна“ да помага на Роси(или на мотора си).

  2. velizar каза:

    Rossi vinagi si e bil gadno i naglo kopelence….neznzm kakvo mu haresvate tolkova…ebati p….ta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*