Бойко Борисов откри мотокрос сезон 2011

Бойко Борисов откри мотокрос сезон 2011

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на сезона по мотоциклетизъм пред храм-паметника „Александър Невски”. Премиерът даде разрешение да бъде използван правителственият хеликоптер при инциденти по време на Гран при на България, което ще се проведе през уикенда в Севлиево.

Рекордните за световния шампионат 172-ма състезатели от 30 държави ще стартират в юбилейната десета Гран при на България по мотокрос, която ще се проведе този уикенд в Севлиево на мотополигон „Горна Росица“ и ще бъде първи кръг от първенството. Квалификациите за надпреварата в класовете MX1 и MX2 ще са утре, а стартовете – в неделя. Официалното откриване на сезона се състоя снощи пред храм паметник „Александър Невски“ в София, като на събитието присъства и премиерът Бойко Борисов.

Почитателите на мотокроса имаха възможност да се срещнат отблизо с любимите си пилоти, като сред тях беше и нашият Петър Петров. Този сезон той ще кара с мотоциклет „Ямаха“ в MX2. През 2010 г. той спечели 11 т. в шампионата със заводски мотор на „Хонда“.

Тази година съм по-добре подготвен, но пак няма да бъде никак лесно – заяви Петров. – Все пак от 10-о до 15-о място е добро класиране, а кой знае, може и по-напред. Сигурен съм само в това, че състезанието ще бъде много интересно.

С подкрепата на правителството съумяхме да осигурим финанси за домакинства на всички международни стартове през тази година – заяви председателят на Организационния комитет на Гран при на България Румен Петков. – Още преди старта поставихме два рекорда. Първият е участието на 172-ма състезатели от 30 страни. Това се дължи на факта, че трасето „Горна Росица“ е №1 в света. Вторият рекорд е, че надпреварата ще бъде отразена от медии от 81 страни

Опитваме се да не правим много промени всяка година – обясни официалният представител на ФИМ Волфганг Сръб. – Поставена е възрастова граница до 23 г. за състезателите в МХ2. Променен е календарът, в който тази година е включена Гран при на Великобритания, а в младежкия клас има ограничение да се използват 2-тактови мотоциклети.“

Бойко Борисов откри мотокрос сезон 2011 01 Бойко Борисов откри мотокрос сезон 2011 02Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*