Приятелската система

Приятелската система

Водолазите знаят начин за спасяване на животи – Приятелската система. Не чак толкова страшно е при нас мотористите. Каращите GoldWing познават някого, чиито статер е отказал далеч от дома. В този случай тя работи чудесно за прибирането на този мотор.

Когато статера ви умре и двигателя ви работи, той ще продължи да работи докато ви се изтощи акумулатора. Тогава мотора ви спира да работи и вие спирате отстрани на пътя. Какво да правите?

Разменяте акумулаторите с приятеля си! Извадете всички ненужни бушони (особено бушона на фара, ако е ден) и запалете умиращия мотор. Запалете мотора с изтощения акумулатор с манивелата или с бутане, после карайте докато новия акумулатор умре. Читавият статер на мотора на приятеля ви ще зареди поне донякъде, така че когато дойде момента да ги размените отново, мотора ви да може да върви. Може да се наложи да повторите това няколко пъти разбира се. Естествено, ако карате в група от повече от 2 мотора може да използвате няколко различни акумулатори.

Това обаче доста ще ги натовари; може дори да се стигне до някаква повреда, но поне ще успеете да се приберете.

Моторджийския етикет предполага, че ако тези акумулатори покажат някакви симптоми на повреди след това, вие трябва да ги купите.Коментарите са забранени.