Продава се мотоциклетна компания в добро състояние

Продава се мотоциклетна компания в добро състояние

Moto Morini банкрутира. При това бавно и болезнено. Всичко ще бъде приключени на 13-ти април 2011година с търг. Промоционалният пакет Moto Morini включва цялата интелектуална собственост, активи и оборудване (без мотоциклетите, които ще се прдават отделно). Всичко това ще струва 5.5 милиона евро. Още по-ниска цена е обявена за ползване на всички ресурси на производителя (един вид под наем) в продължение на две години. Тогава цената е 2.6 милиона евро. Разбира се тези цени са ориентировъчни за началото на търга.

Moto Morini продава новите и старите си мотоциклети по отделно. Дори отвори временно отделение, където да се сглобяват машини, които все още са на части. Противно на очакванията – продажните вървят много добре.

Компанията започна да изпитва затруднения от декември 2009-та насам, когато Moto Morini задържа производството си. Този процес беше кошмарен за Moto Morini. За малко марката да бъде спасена от Пауло Берлускони и корпорацията му Garelli. Въпреки всички услилия сделката пропадна заради синдикатите и в последния момент Берлускони напусна сцената.

Наистина е жалко, че още една марка ще си отиде. Може само да се молим, че шефовете ще бъдат също толкова упорити и изобретателни като Ерик Бюел, който вдигна марката на крака с всичка сила, след като Harley-Davidson реши, че не й се занимава със спортни и голи мотори.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*