Big Mono Naked – реставрация на миналото

Big Mono Naked – реставрация на миналото

Убедили сме се, че въображението на мото дизайнерите няма граници особено, когато става дума за 3D модели. Вношителен и мощен, този концептуален мотоциклет определено грабна вниамнието ни. Вдъхновението идва от отдавна забравеният мотор Moto Guzzi от средата на миналия век, който потънал в дън земя след успеха на компанията с двуцилиндровите машини V90.

И ако това не е впечатялващо ще кажем, че инталианският дизайнер е превърнал моторциклета в 903 кубиково произведение на изкуството с хидравличен съединител и мощност от 150 кн.с. В графиката моторът е представен с 30 литров резервоар. Този мотоциклет би издържал на преход цяла нощ. Всъщност точно това е и идеята на г-н Паоло.

Неговото постижение не бива да бъде подценявано, защото ще успее да се състезава с модертните спортни мотори на пистата, а не забравяйте, че е произведен 1950-та. Машината съчетава в себе си чувствителността на спортен байк и щипка от кафе рейсърите за стил. Нещо подобно се опитаха да направят и Norton Commando, но като че ли не направиха нищо, освен да развалят класическия стил на ретро мотоциклетите. Е, еиждаме, че това не е мисия невъзможна, когато си разбираш от работата.

Паоло сподлея „В механичните характеристики може да видите мнохо екзотични решения – гумите са от две части, алуминиеви канали и карбонови спици, който да запълват големия диаметър. В тези мотоциклети, технологиите са свързани в аксиална ос, която свързва предницата със задницата. Исках да създам романтичен мотор с голяма аеродинамика. Това прави машината стабилна като кара моториста да легна на резервора.

Искрено се надяваме това да не остане само една хубава графика в компютъра на Паоло, а да привлече вниманието на някой мотоциклетен производител и скоро да го видим да излиза от производствената лента.

Big Mono Naked - реставрация на миналото 01 Big Mono Naked - реставрация на миналото 02

Big Mono Naked - реставрация на миналото 03 Big Mono Naked - реставрация на миналото 04Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*