Мотор задвижван от магнит

Мотор задвижван от магнит

Project7 е белгийска работна група за разработване на иновативни електрически превозни средства. Те представиха новият си проект X01 – поредният състезателен мотоциклет, задвижван от електричество. Електрическият байк се различава от останалите с това, че използва осев магнитен поток.

 

Електрическият байк разполага с мощност 136 кн.с. и максимален въртящ момент от 183,6 Nm. Машината все още не е напълно завършена, но е първият байк с подобна технология. Project7 X01 разполага с рама и шарнир, изработени изцяло от карбон.Електрическият байк разполага с мощност 136 кн.с. и максимален въртящ момент от 183,6 Nm.  1. ivchotr каза:

    Дааа, народът масово се е пуснал да прави електрически возила. Не ми е ясно само, защо не се насочат усилията към доразвиване на вече изработените уредби, които ползват за гориво обикновената вода. По този начин ще се реши хем проблемът със замърсяването на околната среда, хем и с липсата на горива. Защото вода се продава във всеки магазин, ако наблизо няма естествени водоизточници, а за тока за дозареждане на ел.байковете трябва да работят електроцентрали. Да не говорим за необходимото време за презареждане, опасните отпадъци, които се получават при износване на батериите и т.н. Работата явно е там, че в електричеството се хвърлят огромни пари и докато не си ги възвърнат, производителите ще ни мъчат с тези произведения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*