Как да монтираме дръжки на офроуд мотоциклет?

Как да монтираме дръжки на офроуд мотоциклет?
Има няколко начина за поставянето на нови дръжки на вашия офроуд мотоциклет, но този, който ви предлагаме като цяло изглежда най-лесен.

Необходими материали:

– нов комплект дръжки
– лепило за дръжките
– сапун
– вода
– хартиени салфетки
– остър бръснач или остра ножица

Стъпка1: Сваляне на старите дръжки
1.1: Ако използваме ножицата
Мислим, че ножиците са най-добрият инструмент за сваляне на мотоциклетни дръжки, но те трябва задължително да са остри.
Първо – взимаме ножиците и отрязваме около края на дръжката, който се намира най-далеч от кормилото.
След това плъзгаме острието на ножиците под дръжката и режем (ето защо е необходимо да са остри). След като сме завършили със свалянето на старите дръжки, вече не се нуждаем от тях и ги „прибираме” в кошчето за боклук. Продължаваме нататък със следващите стъпки.

Как да монтираме дръжки на офроуд мотоциклет? 01

1.2: Ако използваме бръснач
Взимаме бръснач и го плъзгаме надолу по-дръжката от върха към дъното.
В зависимост от това колко лепило е използвано (ако има такова) за поставянето на офроуд гриповете, може да се наложи да срежем още няколко пъти. След като свалим дръжките ги оставяме настрана „прибрани” в кошчето за боклук и  продължаваме със следващата стъпка.

Как да монтираме дръжки на офроуд мотоциклет? 02
Стъпка 2: Почистване
Преди да поставим новите дръжки на офроуд байка си, първо трябва да почистим площта. Може да използваме парцал и вода, за да се отървем от останалото лепило, което вероятно е от еластичен материал, който се отстранява лесно.

Как да монтираме дръжки на офроуд мотоциклет? 03

Стъпка 3: поставяне на дръжките на офроуд мотора ни
3.1: Подготовка на дръжките
Сега след като повърхността за дръжките е чиста, е време да поставим новите дърт байк дръжки.
Първото нещо, което трябва да направим е да ги измием. Сложете двете дръжки настрана и сложете сапун около целия си среден пръст (тъй като е най-дългия от всички). Трябва да се уверим, че има достатъчно сапун и че дръжките са добре измити. След като сме приключили с почистването им, дръжките трябва да изсъхнат с отвора навън.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Едната дупка е по-малка от другата.
Дръжката с по-голяма дупка се монтира от дясната страна, където се подаваме газ, а дръжката с по-малка дупка се монтира от лявата страна. Запомнете това! Сега сме готови да сложим гриповете на офроуд мотоциклета си.

3.2: Поставяне на новите мотоциклетни дръжки
Първо е необходимо да плъзнем дръжките няколко пъти, за да се уверим че не сме объркали страните. Сега вземете лепилото за дръжките и направете няколко линии (около 6). След това внимателно поставяме грипа! Трябва да монтираме бавно, за да сме сигурни, че всичко е наред. Взимаме хартиени кърпи и премахваме излишното лепило, което е на върха. След като сме монтирали и втората дръжка в същата последователност, трябва да ги оставим да изсъхнат за най-малко 8 часа.

Как да монтираме дръжки на офроуд мотоциклет? 04

Често задавани въпроси
Въпрос: Сложих моите дръжки, но след първото ми каране се усукаха. Защо?
Отговор: Първо може да не сте сложил достатъчно лепило или не сте ги оставил 8 часа, за да изсъхне добре лепилото. Ако можете, опитайте да свалите дръжките без да ги разрязвате и повторете всичко или опитайте да ги оправите. За целта навийте ги отново и сложи лепило където се вижда че липсва, тогава навийте дръжките обратно по лепилото.

Въпрос: Нямам лепило за дръжки, какво да правя?
Отговор: Можете да опитате да използвате друг вид силно лепило. Някои хора използват спрей за коса и казват, че работи, но ние никога не сме го пробвали.

Въпрос: Има ли нещо друго, за което трябва да следя?
Отговор: Да! Ако има търкане, когато навивате дръжката на газта, премахнете я и сложете нова.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*