Мото-рок фест Велико Търново 2012 – предистория

Август 2007 година, хълма Света гора.
Търновските рокери смайват моторджийските среди като успяват да съберат повече от 5 хиляди души на своя първи по рода си мото рок събор. Дузина БГ групи, безброй състезания и игри, скоростни отсечки, томбола с награди, еротично шоу, боди пейнтинг и разбира се много бира.

Август 2008 година.
Мото-рок фест Велико Търново 2012 - предистория 01Мястото отново е хълмът Света гора. Около 7000 рокери от целия Балкански полуостров се събират в старата столица на Балкански мото рок събор. С мощни машини пристигнат гости и приятели от Гърция, Турция, Румъния и Македония. За официалното откриване на събора пристига лично и министър-председателят на България. Репортаж за грандиозното събитие излъчен в CNN, а БНТ излъчва едночасов филм.

На 26 януари 2009 година момчетата от Велико Търново спечелиха приза “Най-добър мото събор на 2008 година” за България.

Август 2009 година
Мото-рок фест Велико Търново 2012 - предистория 02Хълмът Света гора се превръща в традиция за мото събора на старопрестолния град. Събитието придобива нови измерения като се превръща в Балкански мото-рок фест. Ахат и Б.Т.Р, последвани от световно известния Glen Hughes (Deep Purple) са хедлайнери в програмата. За пореден път Търновци показват класа от най-високо ниво.

Август 2010 година.
Мото-рок фест Велико Търново 2012 - предистория

Грандиозно мото шествие от София изпроводено от камион-сцена с кралицата на българския рок – Милена Славова огласява целия  път до В. Търново. Официалните трибют банди на AC/DC и Guns’n’Roses разтърсват старата столица.


Август 2011 година.

Хълм Света Гора за пета поредна година е разлюлян от звука на повече от 6000 мотора. Утвърден като най-добрият събор в България, със своята програма и организация, мото-фестът се превърна в задължителна дестинация за мотористите от Балканите.

На 13 март 2010 г. “лошата компания” печели за втори път приза “Най-добър мото събор” за България. Същото се повтаря през 2011 г. Bad Company MC е единственият мото клуб носител на приза в три последователни години.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*