Световни мото клубове

Този раздел се поддържа от екипа на MOTO.BG и представя историята, идеологията и дейността на мото клубове извън България.


HELLS ANGELS
MC Hells Angels

От десетилетия митовете и легендите относно военния произход на Hells Angels Motorcycle Club (Мотоклуб Ангелите От Ада, англ., бел. пр.) са, че е създаден от бивши членове на групата бомбардировачи B-17 от Втората световна война – Hell’s Angels. Този мит е бил подхранван от некоректни автори, които сметнали за необходимо да свържат Hells Angels Motorcycle Club (HAMC) с бившите военни летци, завърнали се от войната. Като свързваща брънка са използвали страстта на пилотите към опасностите и приключенията.

прочети повече >>
The Iron Spartans
MC Iron Spartans
Мото клуб „Iron Spartans” е основан от група приятели, познати под името „оригиналната седмица”. След разпръскване по други клубове, обвързани със закона, те почувствали нужда да обединят философските си идеи в едно ядро, което да бъде само тяхно. Това било началото на мото клуб „Iron Spartans”. Всички те споделят любовта към карането на американски мотоциклети, а по-голямата част от членовете са сегашни или бивши полицаи на мотори.

прочети повече >>

The Hives
MC The Hives
Неофициалното начало на немския мото клуб „HIVES” е през 2001 година. Тогава около 10 заклети моториста се срещали много често, за да карат заедно из пътищата на Германия и Дания. Поради честите сбирки, различните мото партита и заздравилата се връзка между мотористите, един ден те решили не навлизат в мото сезон 2002 като безлични и никому познати, както било преди, а да се появят като клуб, който да бъде приет от всички.
прочети повече >>
The Lost Brotherhood MC
MC Lost Brotherhood

Заветната рождена дата на мото клуб Lost Brotherhood MC е на 3-ти август 2005 година. В самото начало четиринадесет работещи и вече пенсионирани полицаи поставят основата на бърза разрастващото се братство. За една седмица броя на членовете се увеличил до 22. Всичко тръгва от щата Аризона.

прочети повече >>
Outlaws MC
MC Outlaws

„The Outlaws” са създадени през далечната 1935 година, като MсCook Outlaws Motorcycle Club. Като място на зачеването му“ се сочи Matilda`s Bar, разположен по стария път Route 66 в МакКуук, Илиноис. Въпреки, че клуба не се е разпаднал през втората световна война, както повечето организации по това време, дейностите му са били ограничени. През май 1946 г. се е провела първата голяма следвоенна мото изява в средния запад на стадион Soldiers Field в Чикаго.

прочети повече >>


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*