Рали „Дакар 2014“: Спасиха гол и безпомощен мотоциклетист (видео)

Рали „Дакар 2014“: Спасиха гол и безпомощен мотоциклетист (видео)

По време на петия етап на рали „Дакар“ смъртта си заради убийствената жега по изморителното трасе едва не намери испанският мотоциклетист Енрик Марти Фликс. Той е прекарал тежки минути в пустинята в безпомощно състояние, когато, за щастие, е намерен само по бельо от съотборника му от JVO Racing Жерар Гюел.

„Помня, че си намерих една малка сянка под един храст и си свалих дрехите, защото жегата беше убийствена. Добре, че Жерар ме позна и ме откри. Това е първият ми „Дакар“, но опитните състезатели признават, че никога не са виждали подобно нещо, такива високи температури“, казва 22-годишният испанец.

Иначе Насер Ал Атия с „Мини“ спечели осмия етап на рали „Дакар“. Катарецът измина най-бързо разстоянието от боливийския Уюни до чилийския Калама. Втори с изоставане от 1:12 минута се нареди Стефан Петерхансел. Той оабче успя да съкрати повече от осем минути от преднината на водача Нани Рома. Трети в етапа стана Карлос Сайнц (+2:36 мин). Рома беше с 9:19 мин по-бавен от Ал-Атия, но остава начело. Испанецът води с 23:46 мин пред Петерхансел, като в последния етап на два пъти пука гума.

При мотоциклетистите Сирил Депре се представи най-добре. На 2:09 мин след него завърши Жоан Бареда, а водачът Марк Кома стана трети (+2:15 мин). Кома води с 38:08 мин пред Бареда. В деветия етап от Калама до Икике е първата среща на пилотите с пустинята Атакама.

Сходни публикации

title="Снежна буря подхвърля пешеходци между колите в Сибир (видео)"
Снежна буря подхвърля пешеходци между колите в Сибир (видео)
Овен vs. моторист – Видео
Pulsar! Bajaj Pulsar! – реклама в стил Джеймс Бонд
„Най-доброто от нет-а“ 5
СМЯХ! Компилация


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*