Снежна буря подхвърля пешеходци между колите в Сибир (видео)

Снежна буря подхвърля пешеходци между колите в Сибир (видео)

Зимата в руския северен град Норилск определено не е много приятно. Достатъчно е да видите клипчето или прогнозата за времето в някой сайт, за да се уверите в това. Тези дни температурата в сибирския град е около – 25/30 градуса по Целзий, а зимата тепърва започва.

Норилск с Якутск и Воркута са единствените големи градове в непрекъснатата горска зона на тайгата, като са заобиколени на стотици километри от гора. Норилск също така е и най-северният град на планетата с население над 100 000 души.

Над 230 000 души живеят в Норилск и трите сателитни градчета на 120 километра от Полярния кръг. Това е един от най-отдалечените райони на Русия, до който няма нито пътища, нито железопътна връзка с други части на страната.

През зимата виелиците често блокират с преспи пътя към летището. Земята около Норилск обаче крие едни от най-богатите и чисти залежи от никел, мед и други цветни метали, от които имаше голяма нужда съветската икономика и военната индустрия. Поради интензивния добив и преработка на тежки метали, градът е един от десетте най-замърсени градове в света.

Сходни публикации

title="Рали "Дакар 2014": Спасиха гол и безпомощен мотоциклетист (видео)"
Рали „Дакар 2014“: Спасиха гол и безпомощен мотоциклетист (видео)
Овен vs. моторист – Видео
Pulsar! Bajaj Pulsar! – реклама в стил Джеймс Бонд
„Най-доброто от нет-а“ 5
СМЯХ! Компилация


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*