Дакар 2014: Видео поздрав от българския тим

Дакар 2014: Видео поздрав от българския тим

Капитанът на българския отбор на рали „Дакар 2014“ Тодор Христов засне видео поздрав по случай настъпването на новата 2014 година на пилота Орлин Алексиев, навигатора Пламен Николов и Енчо Кръстанов. Нашите са посрещнали Нова година в огромно кабаре с 45 танцуващи танго двойки в Буенос Айрес.

35-ото издание на „Дакар” стартира на 5 януари в аржентиския град Росарио, преминава през Боливия и щe финишира на 20 ануари в Чили. Орлин Алексиев и Пламен Николов ще се борят отново за челните места на най-престижното офроуд състезание. Българският екипаж ще участва с прототипен автомобил „Фиат Фримонт“ в клас Т1. Алексиев-Николов записаха отличен успех при първото си участие през 2013-а и се класираха на 17-о място в класа си.

За тази година автомобилът е изцяло обновен, с нова конфигурация на двигателя с две турбини и въртящ момент над 650 Нм с над 350 конски сили. Целите пред отбора за тази година са още по-високи, като се атакува призовата десятка в „кралския клас” с фирмените и заводски отбори с неограничени бюджети.

Сходни публикации

title="Марк Кома пръв при моторите на Дакар"
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Рали Дакар: победителите от 1979 до днес (МОТОЦИКЛЕТИ)
Рали Дакар: Четвърта победа на Марк Кома
Рали Дакар: Три машини Honda в Топ 10
Руснак дебютант с етапна победа в клас ATV на рали Дакар 2014


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*