Honda готова за Дакар 2014

Honda готова за Дакар 2014

Заводският отбор на Honda – TEAM HRC, завърши подготовката се за участие в рали Дакар 2014 при мотоциклетите. Стартът на ралито е през януари и ще премине през териториите та Аржентина, Боливия и Чили. Петима пилоти – Елдер Родргеш (Португалия), Сам Съндърланд (Великобритания), Хавиер Пицолито (Аржентина), Хуан Бареда и Пауло Гонсалвеш (Португалия) ще карат новте мотоциклети CRF450 RALLY, които са специално подготвени за рали Дакар 2014. TEAM HRC участва в тестове със CRF450 RALLY, а също и в ралитата Мароко и Мерзога през октомври, като спечели и двете състезания.

За да популяризира в бъдеще рали програмата си, Honda планира да пусне на пазара версия на CRF450 RALLY за 2014 за отбори и частни пилоти, които искат да се състезават. Като част от тази програма, Honda предостави предварително подготвен CRF450 RALLY, като ще оказва и техническа помощ на пилотите Пауло Родригес (Аржентина), Жан Асеведо (Бразилия) и Лайла Сайнц (Испания), които ще учасват също в Дакар 2014.

Тецуйо Сузуки – главен управляващ директор, главен оперативен директор на Motorcycle R&D Centre, Honda R&D Co., Ltd. и президент на Honda Racing Corporation каза: „От връщането ни в Дакар през януари 2013 г. Motorcycle R&D Centre и HRC сме се фокусирали върху развитието на една изключителна машина и печеливш екип. Рали Дакар 2014 ще продължи повече от две седмици, но в това състезание, ние ще се борим до финала, за да постигнем нашите и на нашите клиенти мечти. През следващата година, която започва с рали Дакар, ние от HRC смело ще вървим напред, за да споделим емоциите на моторните спортове на две колела с нашите клиенти по целия свят. Затова ние очакваме подкрепа за дейностите на HRC.”

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти

  1. Pingback: HONDA VFR1200F 2014

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*