Благоевградски пътен полицай най-добър по управление на мотоциклет

Благоевградски пътен полицай най-добър по управление на мотоциклет

Представителите на ОД на МВР Благоевград и Кюстендил представиха достойно Югозапада на 21-то Национално състезание “Пътен полицай на годината – 2013”, което се проведе във Видин.

В  състезанието участваха мъжки отбори от СДВР и 28-те областни дирекции на МВР в страната. В продължение на два дни пътните полицаи мериха сили в няколко дисциплини – решаване на тестове за познаване на нормативната база по безопасността на движението и полицейската дейност, теоретичен и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП, стрелба с късо оръжие и майсторско управление на автомобил и мотоциклет. Индивидуално с мъжките отбори се състезаваха и две смели жени – служители в “Пътна полиция” – Кърджали и Видин.

Методи Колибарски от ОД на МВР – Благоевград спечели първото място в дисциплината майсторско управление на мотоциклет. Колегата му Ивайло Паунов от кюстендилската областна дирекция на полицията зае третото място в генералното класиране на “Пътен полицай на годината”. В дисциплината решаване на теоретичен тест от служебната дейност на пътна полиция Паунов се класира втори.

Националното състезание “Пътен полицай на годината” се провежда ежегодно от 1992 година насам, ОДМВР – Видин за първи път домакинства надпреварата. Целта на състезанието е да се направи проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*