Съдийски син фучи дрогиран с мотор

Съдийски син фучи дрогиран с мотор

Син на районен съдия от Пловдив е заловен дрогиран да кара мотор в “Кючук Париж”. Служители на Първо РУП са го спрели в сряда за проверка и установили, че 18-годишният Васил Кацарев се движи с нерегистриран мотоциклет. При последвалото претърсване в жабката на мотора полицаите открили кутийка с 6 пликчета с марихуана с общо тегло 4.2 грама и пликче с 0.59 грама амфетамин. Драг тестът, направен на Кацарев, бил положителен. Младежът е задържан в ареста за 24 часа. Въпреки невръстната си възраст тийнейджърът не за първи път се сблъсква с полиция и правосъдие. През март Васил бе осъден на 2,4 години условно за рекет. Присъдата бе по обвинение в брутално 6-месечно изнудване и психически тормоз над негов връстник. Със заплахи и терор той принудил жертвата да краде от собствените си родители, за да се спаси. При разследването се оказало, че връстникът на Васил е отмъкнал и продал ценни бижута на стойност 50 000 лева. Рекетът е разкрит, след като родителите на ученика установили, че бижутата липсват.

Бащата на Васил е съдия в пловдивския Районен съд, а майка му е учителка. Той е учел в Техникума по дървообработване. Заради конфликт на интереси разследването е прехвърлено в Сливен, но по-късно делото е върнато в пловдивския съд. Кацарски признава вината си, а делото се води по съкратена процедура.

“След случая съм променил много неща в поведението си. Осъзнавам грешката си. Моля за справедлива присъда. Моля за условно наказание. Не искам да влизам в затвора. Искам да довърша образованието си”, казва подсъдимият. Присъдата е 2,4 години условно с 3 години изпитателен срок, глоба, обществено порицание и ежеседмични срещи с пробационен инспектор. Разкаянието обаче явно е било само формално.

Сходни публикации

title="Мотори борци, самбисти и джудисти"
Мотори борци, самбисти и джудисти
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина
18-годишен издъхна след катастрофа, карал бясно бракуван мотор
38 годишен моторист с опасност за живота
Мотоциклетист загина, друг е ранен при инцидент в Силистра


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*