Момчил Григоров от Габрово „Пътен полицай на годината 2013“

Момчил Григоров от Габрово „Пътен полицай на годината 2013“

На тържествена церемония във Видин бяха отличени победителите в 21-то издание на Националното състезание „Пътен полицай на годината – 2013”. Победителите получиха своите награди от зам.-министърът на вътрешните работи Пламен Ангелов, комисар Николай Григоров-началник отдел Охранителна полиция” при ГД „Национална полиция“, комисар Антон Антонов-началник отдел „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“, Алекси Кесяков – секретар на ДОККПБДП, директорът на директор на ОДМВР-Видин комисар Константин Джунински, комисар Ваньо Димитров – началник отдел Охранителна полиция в областната дирекция и д-р Надежда Тодоровска от БЧК.

Организатори на престижната професионална надпревара са отдел „Пътна полиция” към  Главна дирекция “Национална полиция” и ОДМВР–Видин, със съдействието на традиционните партньори от СБА и БЧК и с подкрепата на община Видин. В  състезанието участваха мъжки отбори от СДВР и 28-те областни дирекции на МВР в страната. В продължение на два дни пътните полицаи мериха сили в няколко дисциплини – решаване на тестове за познаване на нормативната база по безопасността на движението и полицейската дейност, теоретичен и практически изпит по оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП, стрелба с късо оръжие и майсторско управление на автомобил и мотоциклет. Индивидуално с мъжките отбори се състезаваха и две смели жени – служители в “Пътна полиция” – Кърджали и Видин.

Първо място в дисциплината теория и практика по оказване на долекарска помощ на пострадал при пътно-транспортно произшествие спечели Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово, а второто място си поделиха колегите му Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово и Николай Стойчев от ОДМВР-Сливен. Трети в тази дисциплина стана Николай Николов от ОДМВР-Ловеч. В дисциплината решаване на теоретичен тест от служебната дейност на пътна полиция първи се нареди Людмил Ценков от ОДМВР-Враца. Второ място заслужено зае Ивайло Паунов от ОДМВР-Кюстендил, а трети остана Димитър Александров от ОДМВР-Разград. Най-добър при стрелба с пистолет беше Стоян Атанасов от ОДМВР-Габрово, след него се класираха Стоян Савов от ОДМВР-Силистра и Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово. В дисциплината майсторско управление на мотоциклет първото място спечели Методи Колибарски от ОДМВР-Благоевград, втори е Евгени Семков от ОДМВР-Видин, трети – Никола Николов от ОДМВР-Шумен. Най-добър при майсторско управление на автомобил беше Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, следва го Мирослав Ценов от СДВР и Пламен Хаджирачев от ОДМВР-Велико Търново.

Призьори в индивидуалното генерално класиране:
Първо място и носител на титлата „Пътен полицай на годината-2013” е Момчил Цветанов Григоров от ОДМВР-Габрово;
Второ място – Никола Николов от ОДМВР-Шумен;
Трето място – Ивайло Паунов от ОДМВР-Кюстендил и Николай Николов от ОДМВР-Ловеч.
Първото място спечели ОДМВР-Габрово с отбор в състав Момчил Григоров и Стоян Атанасов;
Второ място – ОДМВР-Силистра с отбор в състав Калоян Дончев и Стоян Савов;
Трето място – ОДМВР-Смолян с отбор в състав Васил Бакалски и Райчо Сивенов.

По утвърдена през годините традиция БЧК награди дамите, които бяха индивидуални участнички в надпреварата – Красимира Димитрова от ОДМВР-Видин и Женя Иванова от ОДМВР-Стара Загора. Председателят на фондация „Годишни награди за пътна безопасност” Иван Тодоров отличи с грамота за личен принос в безопасността на движението гл.инспектор Красимир Живков – началник сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-Видин.

Националното състезание “Пътен полицай на годината” се провежда традиционно от 1992 г. насам, ОДМВР – Видин за първи път домакинства надпреварата. Целта на състезанието е да се направи проверка на професионализма на пътните полицаи, на теоретичните им познания и практическите им умения, свързани с ежедневната им служебна дейност.

Сходни публикации

title="Край на фишовете от мобилни камери на КАТ"
Край на фишовете от мобилни камери на КАТ
График на камерите на КАТ от 16 до 22 декември 2013г.
График на камерите на КАТ от 09 до 15 декември
График на камерите на КАТ от 02 до 08 декември
Осем коли и мотоциклет иззети при операция срещу автоджамбази


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*