Забранете колоездачите по големите булеварди

Забранете колоездачите по големите булеварди

Трябва ли да чакаме поредната трагедия, та пътната полиция най-сетне да направи нещо смислено? В София вече е много модерно да прекосяваш града на велосипед. Като всяка мода, и тук си има маркови дрешки и атрибути и колела за по няколко хиляди лева. Няма лошо, ще кажете. Нали за това ЕС изсипа милиони в изграждането на велоалеи. Да, но лошото, е че не всички, които обичат да въртят педалите, ползват тези прекрасни съоръжения. Особено фрапиращи са случаите на велосипедисти по булевард „България“ в София. Млади и стари карат на две колела до фучащите автомобили при положение, че на два метра от тях има велоалея. Е, това ако не е простотия и българска безотговорност и наглост, здраве му кажи!

Рискът за хората с колелата се увеличава драстично на свечеряване, когато всички се връщат от работа. В сумрака велосипедистите се забелязват от шофьорите в последния момент. Колоездачите пък задължително са със слушалки в ушите (пълно безумие!), нямат светлоотразителни жилетки, а някои от тях не само че не познават елементарните правила за движение по пътищата, но явно скоро са се научили да карат велосипед, защото не са стабилни на асфалта.

Екипът на autoclub.bg моли пътната полиция: Забранете достъпа на велосипедисти по големите булеварди, задължете ги да карат със светлоотразителни жилетки и каски, и махнете слушалките от ушите им. За да няма пак жертви! Екипът на MOTO.BG се присъединява към апела!

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Бъди мото мачо, но хитро
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти
Супер масово нощно каране на мотори в София!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*