БФМ и отношенията с КТБ и Цветан Василев

БФМ и отношенията с КТБ и Цветан Василев

Тъй като в медиите в последно време непрекъснато се спрягат отношенията  между БФМ и КТБ, то УС на БФМ даде специална пресконференция по този повод.

На нея присъстваха председателят на федерацията Богдан Николов, генералният секретар Иво Цветанов, най-добрият наш пилот на Супермото Ангел Караньотов и баща му Ивайло Караньотов.

От БФ по мотоциклетизъм (б.р. не по мотокрос, както я пишат някъде) заявиха, че КТБ и лично Цветан Василев подпомагат дейността на федерацията и без тях на помощ България не би могла да постигне успехите си в мотоциклетизма. Освен това банката и г-н Василев подпомагат много други спортове – волейбола, ските, леката атлетика… и дори федерацията на деца с неравностойно положение.

КТБ са подпомогнали мотоспорта за периода 2008 – 2013 г. с близо 2,8 милиона лева за организацията на Гран При на България. Тези пари са средно по 20% от годишния бюджет на БФ по мотоциклетизъм. От централата подчертаха, че тези средства са използвани само за състезанията от веригата Гран При на България. През миналата година КТБ отпусна кредит, от 680 000 лв. за таксата на световното първенство по фристайл в София. За тези пари председателят на БФМ Богдан Николов заложи цялото си семейно имущество…

В същото време КТБ и Цветанов не могат да заменят ролята на държавата в развитието на всеки един спорт.  За споменатият период  – от 2008 до 2013 г., БФМ е организирала 25 състезания от световния, 39 от европейския и 29 от източно-европейския шампионати, че за България в мотосредите говорят по цял свят и то с добро.

Богдан Николов каза, че бюджета на БФМ е около 3 милиона лв., като досега са получени от държавата 616 хил. лв. по време на правителството на Бойко Борисов, а от служебното и сегашното не е дошъл нито лев. Все още федерацията виси със задълженията си от 2012 и 2013 г.

Ивайло и Ангел Караньотови потвърдиха, че г-н Василев лично им е помогнал за участие в европейския и световния шампионат. В цял свят да помагаш на спорта и специално на моторните спортове се смята за много престижно,  за бизнес и хората получават ред облаги. У нас обаче излиза, че не е така.

източник: motoclub.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*