Предлагат глоба за млада добричлийка, сгазила с мотор малко дете

Предлагат глоба за млада добричлийка, сгазила с мотор малко дете

Двама добричлии ще отговарят за причинени две средни телесни повреди на малко дете. Районен съд – Балчик ще разгледа днес (сряда) делото срещу 28-годишната Ст. В. П. и 35-годишният М. К. Д. от град Добрич.

Разследването е установило, че двамата са се запознали в КК Албена, решили да отидат на плаж и се качили на мотора на мъжа. След плажа те стигнали до клуб на обръщалото за влакчета до кораба Арабела. Мъжът паркирал мотора, но жената поискала да опита да го кара. 35-годишният го запалил и й обяснил как да управлява мотора. 26-годишната по това време добричлийка обаче не успяла да го овладее и мотоциклетът ускорил. М. Д. опитал да го задържи, хващайки ръкохватката зад задната седалка, но моторът го увлякъл, той паднал и си обелил коленете. Когато се изправил, видял, че Ст. П. е катастрофирала. Тя била на земята, а моторът паднал до едно дърво. М. Д. отишъл при нея и видял, че тя е в съзнание, но с наранявания. Тогава чул жена да вика ”Детето ми, детето ми!”. Пристигнала линейка, която откарала 3-годишното момченцето в болницата с тежка мозъчна травма и с опасност за живота. Разследването е изяснило, че майката е оставила детето си на пейка на алея в курорт, където била спирката на влакчето. Заедно със съпруга си, те видели как жена се блъска с мотоциклет в пейката, където седяло детето и то изхвръкнало от удара в страни. Родителите не успели да реагират. Семейството е от град Русе.

В хода на досъдебното производство било констатирано, че двамата подсъдими са правоспособни водачи.

Ст. П. има книжка категория В – за коли, но не и за мотор.

Районна прокуратура – Балчик предлага двамата да бъдат освободени от наказателна отговорност и да им се наложи административно наказание – глоба. Държавният обвинител посочва, че подсъдимите не са осъждани, нито са освобождавани от наказателна отговорност. От стореното от тях не са настъпили имуществени вреди.

Сходни публикации

title="Мотори борци, самбисти и джудисти"
Мотори борци, самбисти и джудисти
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина
18-годишен издъхна след катастрофа, карал бясно бракуван мотор
38 годишен моторист с опасност за живота
Мотоциклетист загина, друг е ранен при инцидент в Силистра


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*