Честит Международен ден на бирата

Честит Международен ден на бирата

Днес – 2 август 2013 г честваме Международния ден на бирата. Празникът на нискоалкохолната газирана напитка е всеки първи петък от август месец, за да даде шанс на празнуващите и почитащите пивото да сглобят болящите си глави в почивната събота след запоя.

Не бързайте да честитите професионалния празник на биропроизводителите, защото пивоварите честват деня на трудовата си дейност на Илинден. Но няма да сбъркате, ако вземете важното решение с каква гарнитура да започнете да празнувате, а след това отделите време и енергия да си я набавите заедно със стабилно количество бира. За жалост не живеем в Австрия и Германия, където днес ще се проведат редица бирени игри, тъй като пивото в тези страни е на особена почит. В люлката на европеизацията – Брюксел пък са подготвили дегустация на над 500 вида от пенливия алкохол, произведен там.

Макар и българинът да се слави като отявлен пияч, статистиката сочи, че ние сме на 17-о мясо в ЕС по консумация на бира, като на глава от населението се падат по малко над 65 литра годишно. Повече от половината си „дажба“ Бай Ганьо поглъща в месеците от май до септември, когато е и бумът на продажбите на пиво.

Статистиката сочи, че най-много биропийци живеят на територията на София, където на човек се падат по близо 80 литра на година. Други стабилно черпещи се са гражданите на Русе, Монтана и Стара Загора.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия
Мото протест „Без камиони през почивните дни“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*