Пазарът на мотоциклети се измъкна от кризата

Пазарът на мотоциклети се измъкна от кризата

Продажбите на нови автомобили в България се стабилизита от началото на годината и достигнаха 8500 броя, съобщи на пресконференция Стоян Желев, председател на УС на Асоциацията на вносители на автомобили в България.Той посочи, че обемът на пазара в момента е на нивото от 2004 година, когато за същия период от 4 месеца е имало 8100 продадеин нови автомобила. Първият сегмент, който изглежда е преодолял икономическите проблеми е този на мотоциклетите и мотопедите, съобщи още Желев.

Според него за първите четири месеца на годината у нас са продадени 212 броя мотори, докато в пика на продажбите през 2008 година те са били 250 броя. От браншовата организация се надяват, на предстоящия Автосалон в София, който се открива на 15 юни, да се видят и първите признаци на раздвижване на пазара при леките и лекотоварните автомобили.

Продажбите на стари и употребявани автомобили продължава да е десетина пъти оп-голям от този на новите, съобщиха още от браншовата организация. Проблемът обаче е, че хората отлагат евентуалните си покупки на нов автомобил заради несигурността досега. /БЛИЦ

Сходни публикации

title="Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)"
Как да не ни снимат камерите за скорост (видео)
Новият шампион в MotoGP: Сбъднах мечтата си
Честито, шофьори! Пак ще сменяме регистрационните номера на колите
Ако мъжете продаваха мотоциклети
FIM представя мототуризма в Европарламента


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*