Моторите в киното – Бързи и яростни 6

Моторите в киното – Бързи и яростни 6

Мотоциклетите винаги са били и ще бъдат част от филмовото изкуство. С излизането на все по-безсмислени екшъни, екипът зад лентата трябва да измисли подобаващ начин да накаа публиката да не си тръгне с увиснала уста и мисълтта за поредните изгубени 120 часа от живота им, които няма да си спомнят на другата сутрин.

Ето защо, режисьорите на „Бързи и яростни 6“ отделят заслуженото внимание на двуколесните машинии в кадрите си.

Моторите са форсирани. Тези, които са гледали поне един от филмите за приключенията на въпросната група около Вин Дизел (едва ли има актьор с по-подходящ псевдоним за случая) са наясно, че моторните превозни средства са основен персонаж в интригата. Разнообразен дизайн представя разноцветни аеродинамични возила, издаващи оглушителен рев. Основните герои определено не се съобразяват с правилата за уличното движение и се придвижват с надвишаваща позволената за градските условия скорост.

И ако органите по транспорта биха проявили известна снизходителност към бързината като младежко увлечение (под претекст, че спомагат за намаляване на задръстванията), то би било редно да се отнесат към с употребата на мобилни телефони по време на кормуване с необходимата строгост. Този важен детайл е убягнал на авторите на филма, който не бих препоръчал на редовите КАТ-аджии като пример за следване.

Сходни публикации

title="Първи мото салон в София"
Първи мото салон в София
2015 Yamaha MT-09 Tracer
Harley-Davidson Road Glide за 2015 г. се появява с гръм и трясък
Продават състезателен мотор Honda на 0 км.
Дизелов мотор – индийска работа


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*