Клаудио Доменикали е новият изпълнителен директор на Ducati

Клаудио Доменикали е новият изпълнителен директор на Ducati

Клаудио Доменикали, генерален мениджър и член на борда на директорите в Ducati Motor Holding е новият изпълнителен директор на компанията. Той замени на поста Габриеле дел Торчио.

Доменикали се присъединява към Ducati през 1991 година като ръководител проекти. Преминавайки през различни управленски позиции, през 1999 година той е повишен в управител на Ducati Corse (подразделение, което се занимава с участието на компанията в мотоциклетните състезания). През 2005 той поема поста R&D директор, а през 2009 година е назначен за генерален мениджър операции и развитие на продукта. След продажбата на Ducati Motor Holding на AUDI AG през 2012 година, е утвърден за член на новосформирания Съвет на директорите.

“Доменикали познава Ducati и мотоциклетния бизнес повече от всеки друг. Той олицетворява приемствеността и стойностите на Ducati по изключителен начин“, казва Рупърт Щадлер, председател на управителния съвет на AUDI AG и председател на Борда на директорите на Ducati Motor Holding.

Щадлер също даде висока оценка за успешната работа на Габриеле дел Торчио, който прекара 6 години начело на компанията: „Дел Торчио, ръководейки Ducati по времето на трудна икономическа фаза, успя да върне успешния растеж и да задържи лидерските позиции на компанията в световния сегмент на спортните мотоциклети. За това постижение, ние изразяваме нашата благодарност от името на всички служители на Audi и Ducati и му желаем всичко най-добро в бъдещите му задачи.“

“Гледам назад към шест интензивни, вълнуващи и успешни години“, коментира Габриеле дел Торчио в отговор на най-добрите пожелания от Рупърт Щадлер в прощалната си реч пред компанията. „Беше напрегнато преживяване, което ще остане един незабравим спомен. Оставям Ducati в знанията, с които съм помогнал да поставят компанията на пътя на икономически растеж и сила.“

Сходни публикации

title="Ducati с нови 4 байка в гамата си"
Ducati с нови 4 байка в гамата си
Дяволът на Ducati с тунинг от Vilner
Шпионски снимки на Ducati Monster 1198
Макс Биаджи тества мотора на отбора Pramac Ducati
Десетте най-лоши и петте най-добри мото-реклами


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*