Двойна победа за Мартин Чой

Двойна победа за Мартин Чой

Българският мотоциклетист Мартин Чой спечели първото си състезание за сезона. Чой победи в клас SST1000 на пистата в Серес (Гър). С тази надпревара беше даден старт и на българския шампионат, и на шампионата на Източна Европа. Чой с BMW пресече финалната линия с аванс от 3 секунди пред друг българин Калин Кулев, а трети завърши сърбинът Милош Милованович.

За Мартин това беше дебютно състезание с новите гуми „Пирели“, след като предвиденият за миналия уикенд в Словакия първи кръг от европейския шампионат „Алпе Адрия“ беше отложен заради студ и силен вятър.

В предишните няколко сезона софиянецът караше с гуми „Дънлоп“. „Радвам се, че спечелих това интересно състезание. Публиката беше емоционална и това допринесе за чудесната атмосфера на и около пистата. Благодаря на всички за подкрепата! Максимално съм амбициран да взема трите титли, както направих през 2011 година“, заяви Чой.

По програма следващото участие на Мартин трябва да бъде в Италия от 3 до 5 май във втория кръг от „Алпе Адрия“. Организаторите на европейския шампионат още не са обявили къде и кога ще се проведе отложената надпревара от I кръг.

източник: sportal.bgВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*