Първият състезателен мотоциклет на Кени Робъртс-младши обявен за продан

Първият състезателен мотоциклет на Кени Робъртс-младши обявен за продан

Да бъдеш син на жива легенда като „Краля“ Кени Робъртс носи огромна отговорност и голямо натоварване, но Кени Робъртс-младши успя да си осигури свое място в историята на мотоциклетните състезания със спечелването на Световния шампионат в клас 500 кубика през 2000 година. През същата година, със своето Suzuki, той успява да се пребори с Валентино Роси, който тогава дебютира в този клас с Honda и с прекия си конкурент за титлата Макс Биаджи с Yamaha.

Kалифорниецът започва своята кариера през 1996 година в клас 500 кубика с Yamaha YZR500, напътстван от своя баща, който печели 3 поредни титли от 1978 до 1980 година и става първия американец, печелил Световния шампионат. Тази малка част от историята сега обявена за продан на цена от $200 000.

През 1996 година с този мотор Кени робъртс дебютира, завършвайки на 13-та позиция в генералното класиране, като най-доброто му постижение в шампионата е 4-то място в Бърно. До този ден, семейство Робъртс са единствения случай на двойка баща и син, които са печелили поне една титла в най-високия клас GP.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*