Dunlop Motorsport тестват проследяващи чипове

Dunlop Motorsport тестват проследяващи чипове

Dunlop Motorsport обяви пробна версия на своята разработка за обработка и запис данни, която ще бъде вградена в гумите, предоставени на най-голямото мото състезание за годината MotoGP.

Компанията обяви, че бъдещата й цел е да се повиши интелигентността на гумите до точката, в  която те ще подават жизненоважна информация в реално време на водача. Началото бе сложено при тествовете на писта Херес в Испания. Dunlop Motorsport си партнира с организаторите на MotoGP – Dorna Sports и Международната асоциация на състезателните отбори, с цел въвеждане на своята всепризнатата технология за RFID (радиочестотна идентификация) до началото на сезон 2014.

Ключов елемент на технологията RFID е малък чип с милиметрови размери. Микрочипът е вграден в гумата още на поточната линия в центъра на Dunlop за иновативни разработки, в Бирмингам и е програмиран с уникален код, който идентифицира гумата, позволявайки автоматично отчитане на вида, типа и размера на гумата.

„Dunlop празнува своята 125-та годишнина тази година, но с поглед към бъдещето, за да продължи да защитава лидерските си позиции на пазара” – обяснява Джеймс Бейли, маркетинг директор на Dunlop Motorsport за Европа.

„Само през тази година, Dunlop ще се достави над 250 000 гуми по време на сезона, за над 500 различни състезателни отбора, в над 30 различни шампионати по целия свят. Тъй като тази година е нашата 125-та годишнина, ние сме решени да я направим една от най-успешните ни години. „

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Марк Кома пръв при моторите на Дакар
Мотори борци, самбисти и джудисти
Голямото каране!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*