Луминисцентна боя обра овациите на Daytona Bike Week 2013

Луминисцентна боя обра овациите на Daytona Bike Week 2013

Електролуминисценцията е технология, позната от десетилетия, която обаче едва сега започва да се прилага за осветление и билбордове, автомобилни табла и часовници. Накратко – това е нетоплинно преобразуване на електрическата енергия във видима светлина. Няма да се впускаме в подробности как работи тази технология, но по време на Daytona Bike Week 2013 научихме, че фирмата Darkside Scientific LLC  е показвала мотоциклет, който е уникална изработка, базирана на електролуминисцентната технология.

И така авторът и първи производител на електролуминисцентно покритие, известено като LumiLor, в партньорство Cleveland Cycle Werks, налагат на пазара мотори, произведени с това покритие като възможен тунинг.

Луминисцентна боя обра овациите на Daytona Bike Week 2013 02

По време на Daytona Bike Week 2013 бе показан моторът Cleveland CycleWerks Heist, боядисан в искрящо ярко зелено. На резервоара е нарисувана глава на дракон, с всички детайли, които сме свикнали да виждаме при традиционните поръчкови, рисувани с аерограф дизайни от световна величина. Всяка линия обаче, всеки цвят, всеки щрих на боята луминисцира, сякаш някъде под нея е поставено радиоактивно вещество.

Геният зад тази разработка е Анди Зинко, художник на поръчкови тунинги с над 25 години опит, който се сетил за тази жестока идея на по бира с приятели през 2009-та. Това станало след като същия ден той бил завършил работа по светеща в тъмното картинка за мотора на свой приятел, но бил неудовлетворен от малката издръжливост на боята и това че не можел да контролира силата на светене.

Луминисцентна боя обра овациите на Daytona Bike Week 2013 01

Първият му опит с формулата на това, което щяло да се превърне в  LumiLor бил през 2010, е б когато създал върху 1976 Kawasaki Police 1000 изображение-копие на корицата на албума на Пинк Флойд – Dark Side of the Moon. Когато моторът бил готов, той го показал на приятели, сред които бил и Шон Мастрин – изпълнителен директор на Darkside Scientific LLC. Това, естествено, довело до партньорството им и в крайна сметка – до създаването на LumiLor.

От гледна точка на безопасността, мотористите ще могат да се възползват от по-добра видимост през нощта,а от гледна точка на естетиката, те ще имат един изцяло нов начин за показване на произведения на изкуството, които да красят поръчковите им возила. LumiLor също е изключително гъвкав, което означава, че почти няма ограничения как и къде покритието може да се използва.

Сходни публикации

title="Vilner барна Suzuki B King"
Vilner барна Suzuki B King
Hand made моторите- скъпи, но гъзарски
Новият хит: цветен карбон
Черната вдовица на Steampunk ще подпали улиците
Златен мотор за книгата на „Гинес“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*