100 състезатели на Европейския шампионат в Порой

100 състезатели на Европейския шампионат в Порой

100 състезатели от няколко европейски страни се включиха в Европейския шампионат по мотокрос „Grand Prix Bulgaria“ в класовете „65 сс“ и „85 сс“ и Източно европейския шампионат в класовете „МХ1“, „МХ2“ И „МХ“, който започна на мотополигона в село Порой, община Поморие.

100 състезатели на Европейския шампионат в Порой 01Събитието беше открито официално от кмета на община Поморие Иван Алексиев, председателя на Общински Съвет Поморие д-р Милена Енева, заместник-председателя Неделчо Стайков, представител на Европейския мотоциклетен съюз, президента на Българска Федерация Мотоциклетизъм Богдан Николов, народния представител д-р Галина Милева и заместник – областния управител Атанас Терзиев. Събитието бе уважено и от народния представител Димитър Бойчев. Водосвет за здраве отслужи свещеноиконом Иван при храм „Рождение на Пресвета Богородица“ Поморие.

100 състезатели на Европейския шампионат в Порой 02Кметът Алексиев изказа благодарности към екипа на фирмата изпълнител по проекта за възстановяване на трасето „Москов строй“ и изрази гордостта си от това, че мотополигона в село Порой вече притежава лиценз за провеждане на Европейски първенства. „За мен е изключително удоволствие да ви посрещна днес на това уникално съоръжение. След седемгодишно прекъсване трасето е възстановено и днес сме свидетели на първия кръг от Европейския шампионат по мотокрос. Успех на всички състезатели!“, каза кметът. След тези думи шампионите за 2012г. Николай Йончев и Юлиян Райчев тържествено вдигнаха националния флаг под звуците на българския химн.

Сходни публикации

title="Голямото каране!"
Голямото каране!
FIM иска да увеличи броя на жените в мотоспорта
Buell влиза в WSBK
FIM обнови календара на MotoGP-2014
Комисията за WSBK одобри нови правила


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*