Франция: Малко известен факт – Всички мотоциклетни каски със стикери!

Франция: Малко известен факт – Всички мотоциклетни каски със стикери!

Ето един малък факт, за който малко хора знаят, дори и тези, които живеят във Франция. Франция е единствената страна в света, доколкото ни е известно, която изисква всички мотоциклетни каски да има светлоотразителни стикери.

Официално се нуждаeте от четири светлоотразителни стикери; преден, заден и на двете страни. Повърхността на всеки стикер трябва да бъде 18 см2, и в рамките на всеки стикер трябва да можете да нарисувате кръг с четиридесет милиметров диаметър, или 12.50 см2 правоъгълник с минимална дължина 20 мм. Стикерите не трябва да могат да се махат (без да се увреди каската) и да запазват отразителната си способност с течение на времето.

Колкото и откачено да ви звучи, това е вярно, и ако те хванат без един от тези стикери, наказанието е глоба от € 135 и приспадане на три точки от талона. Така че определено ще олекнете с пари и точки, дори ако мотоциклетния ви шлем е правилно хомологираниран.

Мотоциклетните каски се продават обикновено без залепени стикери, но те са приложени към нея. Ако искате ги слагате, ако не поемате риска да ви глобят.

Не е ли Франция чужда страна, със странни закони?

Сходни публикации

title="6D Helmets – революция в защита на главата с каска?"
6D Helmets – революция в защита на главата с каска?
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Най-големият мото фестивал в Европа ще тресе Австрия
Мото протест „Без камиони през почивните дни“


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*