КАТ и мотористите с успех от съвместната работа

КАТ и мотористите с успех от съвместната работа

Жертвите – мотористи на пътя стават все по-малко, заяви комисар Богдан Милчев по време на пресконференцията в сградата на столичния КАТ.  Днес ръководството на отдел „Пътна полиция”- СДВР се срещна с представители на столични мотоклубове. Срещата бе проведена във връзка с откриването на мотосезона в събота, 23 март.

Милчев добави, че срещите между рокерите и пътните полицаи се превръщат в традиция, а двете страни поддържат непрекъснат диалог.

В резултат за 2012 година загиналите водачи на мотоциклети в столицата са четирима. За сравнение, през 2010 година загиналите са били пет, а през 2011- осем. През изминалата година регистрираните мотоциклети са с 2 000 повече от предходната, пътно-транспортните произшествия с участие на мотористи са 324, като само 1/3 са по вина на мотористите. Комисар Милчев посочи също, че въпреки засилените проверки, съставените актове през 2012 са с 200 по-малко от предходната година.

От понеделник пътните полицаи започват засилени проверки на мотористите по широкообхватния метод в градски условия, като ще наблегнат предимно на техническата изправност. В зоните, в които се забелязва управление на превозни средства с висока скорост, ще бъдат поставени и мобилни камери.

За да бъде безопасен и сигурен новият мотосезон 2013, отдел „Пътна полиция”- СДВР, напомня на водачите на мотоциклети да спазват правилата за движение по пътищата.

* Да проверят техническата изправност на мотоциклета, да извършат рутинна проверка на гумите – за разкъсвания, износване и дали са напомпани с подходящото налягане.

* Да управляват с включени светлини, така че да бъдат видими по-ясно и отдалече и винаги да използват защитна каска.

* Да не предприемат рискови изпреварвания, да спазват ограничения на скоростта и да не се движат в група или успоредно с друго двуколесно пътно превозно средство;

* Отдел „Пътна полиция”-СДВР напомня и на водачите на автомобили да бъдат толерантни на пътя.

* Да се съобразяват с движението на мотоциклетистите преди да предприемат маневра, винаги да използват огледалата за обратно виждане и да преминават с изострено внимание покрай двуколесни превозни средства.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Judas Priest в Арена Армеец на 30 юни 2015
„Мото Ангели“ помагат на децата във Варна (видео)
Мотори борци, самбисти и джудисти
Закриване на мото сезон 2014


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*