Англичанин тръгва на мото пътешествие до Велико Търново с благотворителна цел

Англичанин тръгва на мото пътешествие до Велико Търново с благотворителна цел

Винс Жак е страстен мотоциклетист от североизточна Великобритания, който наскоро напълно реставрирал своята 200-кубикова Honda Benly от 1980г. Воден изцяло от благотворителни цели, той е решил да спонсорира бебешки хоспис в Мидълзбро и  след това да пропътува разстоянието от 2700 км до Велико Търново, за да подпомогне и фондация „Приятели“, която осигурява помощ на хора в неравностойно положение в района на старата столица.

Пътешествието до България стартира на 26 март  и се очаква да отнеме на Винс около седмица, като неговият маршрут ще бъде през Белгия, Франция, Италия (Анкона) и Гърция (Игуменица). Той го е избрал с цел да избегне пътуване по натоварени пътища и магистрали, поради възможностите и възрастта на своя мотоциклет.

51-годишния Винс бил вдъхновен от група мотористи, които реставрирали една Honda CD 185 и я разиграли на благотворителен търг, но „вместо да организирам друг търг, реших да пропътувам разстоянието до България. След като стигна там , аз ще оставя мотора в сиропиталище, така че там ще могат да направят с него каквото е нужно.“
Той още споделя: „Моторът може да поддържа скорост и да се движи нормално само до 80км/ч, така че предизвикателството ще бъде повече за него, отколкото за мен…Ако времето е лошо – например, ако вали сняг в Алпите – ще трябва да продължа надолу по гръбнака на планината във Франция и след това да продължа наляво. Трудно ще ми бъде да избера маршрут. Някои от тунелите са с дължина от 20 километра и ще се опитам да ги избегна…И ако има проблем, се надявам да мога да се обадя на DHL. Ако не, ще се опитам да си го поправя сам. Взимам с мен почти цяла система за запалване.“

Винс благодари на всички местни хора и фирми, които са му помогнали да реставрира мотоциклета. А ние го поздравяваме за страхотната идея и го очакваме на родна земя.

Сходни публикации

title="Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!"
Карай най-новите мотори YAMAHA на писта!
Мотори борци, самбисти и джудисти
Супер масово нощно каране на мотори в София!
Френски пътешественик изчезнал в Мексико
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*