Уникално: Първото в света задно салто с автомобил (Видео)

Уникално: Първото в света задно салто с автомобил (Видео)

Българскитя мотоциклетен портал със самото си име ясно ни казва каква е основната му тематика. Не можем обаче да пропуснем едни от най-значимите събития от света на четири колела, особено ако са пълни с адреналин и екстремност.

Световният Rally Raid шампион и френска знаменитост Герлен Шишери подпали склоновете на Тин и се превърна в първия човек успешно направил задно салто (бекфлип) с автомобил.

След четири години подготовка, за това на пръв поглед невъзможно начинание, Шишери изстреля своето MINI Countryman в орбита. Той закова и четирите колела, след перфектен 360 градусов флип, на осем метровата рампа при закрит опит тази сутрин.

Французинът не искаше да скача само веднъж и затова повтори каскадата пред хиляди фенове във френския курорт. Докато излизаше от колата, Шишери бе обградена от екипа и феновете.

„Преди скока беше лудница“ каза Шишери. „Преди началото бях сам в колата и просто трябваше да го направя, всичко бе готово.“

„Трябваше да достигна скорост от 60 километра в час и да дам пълна газ в скока, за да се получи правилната ротация. По време на скока знаех, че колата е добре балансирана и ми отне около 20 секунди, за да осъзная, че колата се е приземила на колелата си!“

От създаването на първоначалната концепция, през разработването на специалното окачване и тестовете на скока върху огромната въздушна възглавница, Шишери може спокойно да си сложи короната за най-екстремен рали пилот в света.

„Когато опитваш нещо, което никой друг не е правил до сега, стреса е много голям, но единствения начин да го направиш е да пробваш“ каза уверено французина. „Това не е най-лудото нещо, което съм правил, но със сигурност е в топ три. Беше върха – искам да го направя пак!“

източник: auto-press.net

Сходни публикации

title="Рали "Дакар 2014": Спасиха гол и безпомощен мотоциклетист (видео)"
Рали „Дакар 2014“: Спасиха гол и безпомощен мотоциклетист (видео)
Какво е да караш мотор с 289 км/ч на 1 януари сутринта (видео)
Снежна буря подхвърля пешеходци между колите в Сибир (видео)
Овен vs. моторист – Видео
Pulsar! Bajaj Pulsar! – реклама в стил Джеймс Бонд


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*