Хипербайкът Y2K – с вертолетен двигател!

Хипербайкът Y2K – с вертолетен двигател!

Американската компания Marine Turbine Technologies (MTT) готви нов супербайк – гигантски мотоциклет с газотурбинен двигател от вертолет. Това не е първата подобна разработка на фирмата – хипербайк със същото обозначение Y2K, беше създаден преди десет години, като мощността му достигаше 320 к.с. Тази машина взе участие и в доста бездарен рокерски филм, наречен „Въртящ момент“. Този мотор имаше доста впечатляващи данни – ускоряване от място до 100 км/ч за 1,5 сек и максимална скорост от 390 км/ч.

Явно това се е сторило недостатъчно на мототворците с вертолетен настрой, затова новото поколение на мотора ще има максимална скорост от 420 км/ч. За целта той ще бъде снабден с газотурбинен двигател Rolls-Royce C-20B с мощност 420 к.с. Монококът и джантите на този мотор са от карбон.

В момента машината преминава последни аеродинамични тестове, а през лятото ще бъде изпитана и на писта. От МТТ работят върху легализацията на своето творение, за да може да се ползва и по нормални пътища за обща употреба. Цената не е ясна, но няма съмнение, че ще е чудовищна, както показателите на свръхмотоциклета.

източник: auto-press.netВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*