Мотоциклетист заподозрян за масовото убийство в Алпите

Мотоциклетист заподозрян за масовото убийство в Алпите

Мистериозен мотоциклетист, забелязан край местопрестъплението в Алпите, където четирима англичани бяха простреляни смъртоносно засега е основният заподозрян, съобщиха разследващи за “Дейли Мейл”. Обратът в разследването настъпи тези дни, близо четири месеца след зловещото убийство, след като един от свидетелите си спомни детайли, които не бе споменавал преди. 53-годишният колоездач Брет Мартин, който откри пръв труповете, каза пред полицията, че се е разминал с мотоциклет, който се отдалечавал от изолираното място на убийството на 5 септември миналата година. Между три и пет минути по-късно той видял БМВ-то с мъртвите тела на инженера Саад ал-Хили, жена му Икбал и тъща му Сахуйла ал-Алаф. Проснат мъртъв до колата лежал френският колоездач Силвен Молиер, а седемгодишната дъщеря на семейството Зейнеб бе единствената оцеляла в касапницата, простреляна в рамото.

Според новите показания на Мартин, мотоциклетистът носел каска, покриваща цялото му лице, бил с черни дрехи, моторът бил бял на цвят. Това се отчита от френската полиция като напредък, тъй като описанието съвпада с това на мотора, видян по време на убийствата в участък от частен път в Кол дьо Шере, на пет минути от местопрестъплението. Работник в кравеферма тогава съобщи, че е забелязал там бял мотор. На човека му се сторило, че мотоциклетистът се държи подозрително, изглеждал като загубил се и спрял да провери маршрута,” казаха от полицията. Оттам потвърдиха, че мистериозният мотоциклетист е основният заподозрян. Нито работникът, нито Мартин обаче не могат да назоват модела на мотоциклета, или пък да дадат повече детайли за човека, който го управлявал.

Прокурорът по делото Ерик Мело апелира ако мотоциклетистът е невинен да се осветли колкото се може по-скоро.

Във фаталния ден колоездачът Мартин открил БМВ-то около 3.30 следобед. Първо видял малката фигура на Зайнеб, паднала по лице и първоначално си помислил, че нещо се шегува. След това я обърнал по гръб и по този начин й спасил живота, после изключил работещия двигател на колата. Той не забелязал четиригодишната Зеена – другата дъщеря на Ал-Хили, която също оцеляла, скрита в дрехите на майка си, и бе открита от френската полиция в това положение цели осем часа по-късно. Тъй като нямало покритие, Матрин се спуснал с велосипеда до пътя и спрял минаваща кола.

Въпреки че мотористът е основен заподозрян, мотивите за клането остават мистерия. Имаше различни спекулации за вражди вътре във фамилията, или пък за лош късмет – срещнали психопат, който започнал да гърми напосоки. Третата версия бе, че всъщност убитият колоездач Молиер е бил мишената.

БЛИЦ

Сходни публикации

title="Мотори борци, самбисти и джудисти"
Мотори борци, самбисти и джудисти
Младеж загина при нелегални състезания с мотоциклети в Атина
18-годишен издъхна след катастрофа, карал бясно бракуван мотор
Млада жена е ударила мотоциклетист
38 годишен моторист с опасност за живота


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*